دکتر جاوید ظفری » بیماری های عفونی کودکان » بیماری سرخک در کودکان با چه علائمی همراه است؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

بیماری سرخک در کودکان با چه علائمی همراه است؟

بیماری سرخک در کودکان به لطف وجود واکسن ها نادر شده است. با این همه متأسفانه، برخی از شیوع های سرخک هنوز در کشور رخ می دهد؛ بنابراین مهم است که مطمئن شوید که فرزندان شما واکسینه شده اند. سرخک  که به آن روبولا ، “سرخک 10 روزه” یا “سرخک قرمز” نیز گفته می شود، یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که باعث ایجاد بثورات مشخص، تب و سرفه می شود.راین بیماری ممکن است باعث عوارض جدی در سلامتی در زمان آلودگی و همچنین در سنین بالاتر زندگی شود. سرخک با تب شروع می شود و اندکی بعد باعث سرفه، آبریزش بینی و آبریزش چشم می گردد. سپس بثورات لکه های قرمز از سر شروع می شود و به بقیه بدن گسترش می یابد. بیماری سرخک در کودکان بیماری جدی است که از سرماخوردگی یا آنفولانزا بدتر است ؛ اما با واکسن قابل پیشگیری است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات جامعی به دست آورید…

 

بیماری-سرخک-در-کودکان

علت بیماری سرخک در کودکان چیست؟

بیماری سرخک، توسط ویروس موربیلی ایجاد می شود که بیشتر در زمستان و بهار دیده می شود. این بیماری از طریق تماس مستقیم با ترشحات از بینی و گلو از یک کودک به کودک دیگر منتقل می شود. گاهی اوقات، از طریق قطرات موجود در هوا (از سرفه یا عطسه ) از کودک آلوده پخش می شود.

 

علائم و نشانه های بیماری سرخک در کودکان چیست؟

 

بیشتر بخوانید
آدنیت مزانتر یا دل درد مزمن کودکان چیست و چگونه درمان میشود؟

در حالی که سرخک به دلیل بثورات کامل بدن که ایجاد می شود بیشتر شناخته شده است، علائم اولیه آن عبارت اند از:

  • تب شدید
  • آبریزش بینی
  • چشمان اشک آلود
  • سرفه هک کردن

علائم بعدی شامل موارد زیر است:

  • تب شدید
  • لکه های کوپلیک: حلقه های کوچک قرمز با مراکز سفید و آبی که در داخل دهان ظاهر می شوند.
  • بثورات: این بیماری به طور معمول بین روزهای سه تا پنج پس از شروع علائم اولیه، ابتدا در پیشانی ظاهر می شود. سپس روی صورت، گردن و بدن به سمت پایین کشیده می شود و به سمت بازوها و پاها پایین می آید.

پیشگیری از بیماری سرخک در کودکان

 

از آنجا که بیماری سرخک بسیار مسری است، مهم است که چگونه گسترش می یابد، بنابراین می توانید اقدامات احتیاطی مناسب را انجام دهید. همان گونه که گفته شد، بهترین راه برای جلوگیری از شیوع این بیماری این است که مطمئن شوید همه افراد خانواده شما واکسینه شده اند.

از زمان استفاده از واکسن سرخک ، اوریون ، سرخچه (MMR) ، تعداد کودکان آلوده به سرخک 99 درصد کاهش یافته است. حدود 5 درصد بیماری سرخک به دلیل عدم واکسیناسیون است.

واکسن معمولا در سن 12 تا 15 ماهگی کودک و سپس در سن 4 تا 6 سالگی مجددا تزریق می شود.

اگر به کودک خود در صورت داشتن شرایط زیر مشکوک هستید، به سرعت با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید:

  • در برابر سرخک ایمن سازی نشده است.
  • در معرض فرد مبتلا به سرخک قرار گرفته است.
  • ممکن است سرخک داشته باشد.

برای جلوگیری از شیوع این بیماری به افراد دیگر، مهم است که قبل از برنامه ریزی ویزیت، به متخصص اطفال کودک خود در مورد مشکلات سرخک اطلاع دهید. اگر شک دارید کودک شما ممکن است به سرخک مبتلا شود، حتما او را پس از ظهور بثورات به مدت چهار روز در خانه از مدرسه یا مراقبت های روزانه نگه دارید.

بیشتر بخوانید
عفونت مجاری ادراری در کودکان چگونه درمان می شود؟

 

سرخک چگونه گسترش می یابد؟

 

سرخک، یک ویروس بسیار مسری است که می توان فقط از طریق عبور از همان اتاقی که فرد آلوده ساعت ها قبل در آن قرار داشت، آن را گرفت. نحوه گسترش آن به شرح زیر است:

  • ویروس سرخک در مخاط بینی و گلو فرد آلوده زندگی می کند. سپس می تواند از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت کند.
  • ویروس سرخک می تواند تا دو ساعت در فضای هوایی که فرد آلوده سرفه یا عطسه می کند، زندگی کند.
  • افراد با تنفس هوای آلوده یا لمس یک سطح آلوده و سپس لمس چشم، بینی یا دهان خود آلوده می شوند.
  • سرخک به سرعت گسترش می یابد. در حقیقت، 90 درصد افراد نزدیک به فرد آلوده که ایمنی ندارند نیز آلوده خواهند شد.
  • افراد آلوده می توانند از چهار روز قبل تا چهار روز پس از بروز بثورات، سرخک را به دیگران منتقل کنند.

محافظت از نوزاد تازه متولد شده در برابر سرخک

 

مادرانی که برای سرخک ایمن شده اند، در برابر سرخک نیز از نوزاد خود محافظت می کنند؛ اما این محافظت در چند ماه اول زندگی نوزاد از بین می رود. در این مدت، مطمئن شوید که دوستان، مراقبان و اعضای خانواده در برابر بیماری سرخک واکسینه هستند.

چگونه می توانم کودکم را از سرخک محافظت کنم؟

 

محافظتی که نوزاد از مادر می گیرد به مرور محو می شود؛ بنابراین ایمن سازی در سنین 12 تا 15 ماهگی کودک ضروری است. پس از دریافت یک واکسیناسیون سرخک، اوریون و سرخچه (MMR) یا یک مورد ایمن سازی سرخک، اوریون، سرخچه و واریسلا (MMRV) ، کودک 95٪ در برابر سرخک محافظت می شود.

Andi Shane ، MD ، MPH ، مدیر پزشکی سیستم بیماری های عفونی در بهداشت کودکان در آتلانتا می گوید: “اطمینان از اینکه کودک واکسن MMR دریافت می کند ، بهترین راه برای محافظت از کودک در برابر سرخک است.” سپس به کودک در حدود 4 تا 6 سال دوز تقویت کننده داده می شود. این دوز دوم برای افزایش محافظت از سرخک به 98٪ لازم است. واکسن از بسیاری از بیماری های مضر جلوگیری می کند و بی خطر است. هر گونه تصمیم مربوط به واکسن را با متخصص اطفال کودک خود در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید
11 بیماری شایع در کودکان

 

بیماری سرخک در کودکان چگونه درمان می شود؟

 

علائم-سرخک-در-کودکان

 

هدف از درمان سرخک، کمک به پیشگیری از بیماری یا کاهش شدت علائم است. از آنجا که این یک عفونت ویروسی است، هیچ درمانی برای سرخک وجود ندارد.

درمان های سنتی برای سرخک شامل موارد زیر است:

  • افزایش مصرف مایعات
  • استامینوفن (Tylenol) برای تب (آسپرین ندهید!)

اگر کودک شما در معرض سرخک قرار گرفته و ایمن سازی نشده باشد، ممکن است پزشک کودک در طی 72 ساعت واکسن سرخک، اوریون، سرخچه (MMR) را برای جلوگیری از ظهور بیماری به او تزریق کند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
سینوزیت در کودکان

سینوزیت در کودکان

سینوزیت در کودکان یا التهاب دهانه‌ های پاراناسال یکی از مشکلات گوش و حلق و بینی است که ممکن است در کودکان نیز رخ دهد. این...

تب مخملک در کودکان

تب مخملک در کودکان

تب مخملک نوعی بیماری باکتریایی است که معمولا در کودکان 5 تا 15 سال که به گلو درد مبتلا هستند دیده می شود. باکتری عامل گلو...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *