دکتر جاوید ظفری » بیماری های عفونی کودکان » بیماری زرد زخم در کودکان چه علت و علائمی دارد؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

بیماری زرد زخم در کودکان چه علت و علائمی دارد؟

بیماری زرد زخم در کودکان یا IMPETIGO، یک نوع عفونت پوستی است که معمولا در کودکان زیر ۵ سال دیده می شود. این بیماری واگیردار است و امکان انتقال از یک فرد به یک فرد را دارد. تماس با پوست یا وسایل آلوده مانند لباس می تواند زرد زخم را منتقل نماید. کودک مبتلا به این بیماری باید در خانه بماند و تماسی با دیگران نداشته باشد. اگر می خواهید اطلاعات جامعی درباره زرد زخم در کودکان کسب کنید، با ما در ادامه همراه باشید تا در این زمینه بیشتر بدانید..

بیماری زرد زخم در کودکان

شیوع بیماری زرد زخم در کودکان بیشتر است که معمولا با زخم های قرمز همراه است که پس از ترکیدن، پوست روی آن ها به رنگ زرد درمی آید. به دلیل ناراحتی و مشکلاتی که این بیماری برای کودک ایجاد می کند، لازم است تا اقدامات درمانی در سریع ترین زمان ممکن انجام شود. همچنین در صورت عدم درمان ممکن است عفونت زخم به زیر پوست گسترش پیدا می کند و سبب عفونت بافت یا حتی مرگ فرد در موارد نادر شود. بنابراین لازم است در صورت بروز علائم این بیماری، سریعا کودک را نزد پزشک ببرید.

زرد-زخم-در-کودکان

علائم زرد زخم در کودکان

علائم زرد زخم ممکن است در نقاط بدن کودک مشاهده شود. زخم های ناشی از این بیماری در کودکان معمولا در اطراف بینی و دور دهان دیده می شود، اما می تواند در دست و پا و حتی در ناحیه دیاپر ( پوشک ) هم اتفاق بیافتد.
بیماری زرد زخم سه نوع دارد که هر کدام علائم مخصوص به خود را دارند. انواع زرد زخم در کودکان عبارتند از:

  • نوع اول: زردزخم غیر تاولی است که شایع ترین نوع در کودکان بوده و بسیار مسری است .معمولا ابتدا بثورات قرمزی دور دهان و بینی ایجاد می شود و به تدریج گسترش پیدا کرده و ترشحی روی آن پدیدار شده و این ترشح دلمه بسته و به رنگ زرد مایل به قهوه ای مانند عسل تبدیل می شود، که نشانه بارز و تشخیصی این بیماری است .
  • نوع دوم: در نوع دوم یا نوع تاولی، معمولا تاول های بزرگ حاوی مایع در قسمت های بالا تنه کودکان به وجود می آید که حاشیه آنها قرمز است .این نوع زرد زخم نسبت به نوع اول کمتر شایع است .
  • نوع سوم: نوع سوم زردزخم، اکتیما نام دارد و جدی تر از دو مورد قبلی بوده و لایه های عمقی تر از پوست را درگیر می کند، دردناک است و احتمال باقی ماندن اسکار یا جوشگاه در محل زخم، به علت عمقی بودن آن در آینده زیاد است.
بیشتر بخوانید
آدنیت مزانتر یا دل درد مزمن کودکان چیست و چگونه درمان میشود؟

علت بیماری زرد زخم در کودکان

علت بیماری عفونت با باکتری های استافیلوکوک اورئوس و گاهی استر‌پتوکوک A است و معمولا به دنبال آسیب به بافت طبیعی پوست اتفاق می افتد .به طور مثال به دنبال خارش ناشی از اگزما یا گزش حشرات یا بریدگی های جزیی، پوست در معرض عفونت قرار می گیرد و اگردر این زمان با شخص آلوده در تماس باشد، به سرعت منجر به عفونت پوستی می شود .گاهی در کودکان عامل انتقال باکتری به پوست حشراتی مانند مگس می باشد .خاراندن نقطه ای که درگیر زرد زخم می باشد می تواند باعث گسترش آن به دیگر قسمت های بدن شود.

پیشگیری از زرد زخم در کودکان

جهت پیشگیری از بروز زرد زخم، هر گونه زخم و آسیب پوستی که در بدن ایجاد می شود مانند خراش، گزیدگی حشرات، بریدگی، بثورات پوستی و … باید کاملا ضدعفونی و تمیز شود. به کودکان خود آموزش دهید دست های خود را به طور مرتب بشویند.اگر فردی در خانواده به بیماری زرد زخم مبتلا شده است، باید از سایر اعضای خانواده دور بماند و از ملحفه، لباس و وسایل شخصی خود را داشته باشد تا از انتقال آن به سایر افراد خانواده جلوگیری شود.

درمان-زرد-زخم-در-کودکان

تشخیص بیماری زرد زخم در کودکان

همانطور که قبلا گفته شد، تشخیص بر مبنای معاینه و مشاهده ظاهری زخم توسط پزشک امکان پذیر است، اما در برخی موارد مشکوک می توان با سوآ‌پ، نمونه برای کشت از زخم تهیه و به آزمایشگاه ارسال کرد  این کار به شناسایی نوع میکروب کمک می کند تا درمان دقیق تری انجام شود .برای تشخیص این بیماری باید به بهترین متخصص اطفال مراجعه کنید تا کودک شما مورد معاینه قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید
چگونه متوجه شویم کودکمان به سرخجه مبتلا شده است؟

درمان بیماری زرد زخم در کودکان

درمان این بیماری استفاده از آنتی بیوتیک موضعی با نظر پزشک معالج و در برخی موارد، آنتی بیوتیک خوراکی یا پماد موضعی است. اگر ناحیه ای که دچار زرد زخم شده است وسیع نباشد، می توان با استفاده از پماد آنتی بیوتیک آن را درمان کرد، اما در صورت گسترش بیماری به نواحی دیگر بدن، باید از قرص آنتی بیوتیک استفاده کرد. تجویز نوع درمان بسته به صلاحدید پزشک می باشد. داروها باید در زمان مقرر و به طور منظم استفاده شود تا نتیجه بخش باشد.

جهت پیشگیری از انتقال زرد زخم به بقیه نقاط بدن کودک، نواحی درگیر را توسط گاز تمیز و صابون ضدعفونی نمایید و آن ها را بپوشانید.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
سینوزیت در کودکان

سینوزیت در کودکان

سینوزیت در کودکان یا التهاب دهانه‌ های پاراناسال یکی از مشکلات گوش و حلق و بینی است که ممکن است در کودکان نیز رخ دهد. این...

تب مخملک در کودکان

تب مخملک در کودکان

تب مخملک نوعی بیماری باکتریایی است که معمولا در کودکان 5 تا 15 سال که به گلو درد مبتلا هستند دیده می شود. باکتری عامل گلو...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *