دکتر جاوید ظفری » رشد و تغذیه کودکان » بهترین دکتر اطفال در تهران + تشخیص فوری
مدت زمان مطالعه ۳۸ دقیقه

بهترین دکتر اطفال در تهران + تشخیص فوری

پزشکی که زمینه تخصص او درباره ی مدیریت سلامت کودک از جمله مشکلات فیزیکی، رفتاری و روانی و تغذیه سالم در کودکان است، به نام متخصص اطفال شناخته می شود. متخصص اطفال بیماری هایی که به کودکان مربوط است را شناسایی کرده و درمان می کند. اکثر والدین، برای درمان بیماری های کودک خود به دنبال یافتن بهترین متخصص اطفال در تهران هستند. انتخاب یک دکتر اطفال خوب بسیار با اهمیت است و می تواند در روند رشد و سلامت کودک بسیار تاثیرگذار باشد. محیط مطب نیز یکی از مواد مهم می باشد که باید به آن توجه داشت. در مطب هایی که محیط آن ها متناسب با روحیه کودک می باشد، قطعا کودک آرامش بیشتری را دارد و از ترس کودک نسبت به رفتن به مطب پزشک می کاهد. در بیشتر مراکز درمانی و مطب های مربوط به کودکان از وسایل بازی و فعالیت های سرگرم کننده کودک جهت کاهش استرس استفاده می کنند. باید توجه داشته باشید که در انتخاب محیط درمان کودک خود نیز حوصله به خرج دهید و مراکزی را انتخاب کنید که با روحیات کودک شما سازگار باشد.

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که چگونه باید چگونه می توان بهترین دکتر اطفال را پیدا کرد؟  با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا شما را در این راه کمک نماییم.

بهترین دکتر اطفال در تهران

بهتری دکتر اطفال در زمینه بیماری های نوزادان و کودکان دارای تخصص بوده و توانایی تشخیص و درمان آن ها را دارد. او در رشته پزشکی عمومی تحصیل نموده و در زمینه اطفال تخصص کسب کرده است. چنانچه کودک شما به بیماری خاصی مبتلا است یا به هر علتی نیاز به جراحی و درمان نقص های ژنتیکی و یا مادرزادی دارد، در این موارد می توانید به دکتر اطفال مراجعه کنید. همچنین گاهی پیش می آید که کودکان دچار بیماری های بدون علامت باشند که فقط با معاینه و انجام آزمایش های خاص قابل تشخیص است که در این صورت نیز والدین می توانند برای انجام تست های لازم و تشخیص بیماری به یک دکتر اطفال مراجعه کنند. به پزشکی که در زمینه علائم و نشانه های انواع بیماری ها و نیز انواع اختلالات در دوران طفولیت، کودکی و نوجوانی آموزش های آکادمیک را پشت سر گذاشته و همچنین در خصوص انواع روش های تشخیصی و درمانی این اختلالات آگاهی تخصصی دارد، دکتر اطفال گفته می شود.

بهترین-متخصص-اطفال-1

متخصصین اطفال 4 سال دوره پزشکی را پشت سر می گذارند و بعد از یک دوره سه ساله وارد یک مرکز درمانی می شوند و در بخش اطفال فعالیت های تشخیص و درمانی انجام می دهند. بهترین دکتر اطفال در تهران توانایی های علمی و عملی را در زمینه تشخیص و درمان نوزدان، اطفال و نوجوانان را تا سنین 18 سالگی دارد.

متخصصین اطفال به طور اختصاصی در زمینه اطفال فعالیت های درمانی خود را از سر می گیرند و به ندرت دیده می شود که بهترین دکتر اطفال در تهران خارج از حیطه کاری خود یعنی درمان بزرگسالان کار کنند. مگر این که دکتر اطفال در حوزه پزشکی بزرگسالان نیز دوره های آموزشی لازم را پشت سر گذاشته باشد.

خدمات بهترین دکتر اطفال

هنگامی که کودک بیمار می شود والدین باید حتما آن را به بهترین دکتر اطفال نشان دهند تا بیماری آن تشخیص داده شود و سریع تر تحت درمان قرار بگیرد. این پزشکان برای مراقبت از کودکان کار های زیر را انجام می دهند:

  • ابتدا تشخیص و سپس راه های درمانی برای بیماری ها، عفونت ها، جراحات و مشکلات دیگر کودک ارائه می دهد.
  • معاینه کردن بدن کودک
  • مطمئن کردن والدین از روند رشد و مهارت های کودک متناسب با سن
دکتر-اطفال-خوب-در-تهران
  • اگر کودک مشکل خاصی داشته باشد آن ها را به دکتر متناسب با نیاز کودک ارجاع می دهد.
  • راهنمایی های لازم برای انجام واکسن های مختلف به والدین را انجام می دهند.
  • اطلاعاتی درباره ی سلامت، امنیت، تغذیه و نیاز های دیگر کودک به والدینش می دهد.

علاوه بر این موارد در هنگام مواجهه با اختلالات رفتاری کودکان مانند سندروم آسپرگر، مواجهه با دروغگویی در کودکان، و … والدین می توانند کودک خود را برای بررسی بیشتر و درمان این بیماری ها نزد متخصص اطفال ببرند.

همانطور که گفته شد، بهترین دکتر اطفال می تواند به تشخیص و درمان انواع بیماری های اطفال بپردازد. از جمله بیماری هایی که جهت درمان آن ها می توان به متخصص اطفال مراجعه نمود، عبارتند از :

بهترین دکتر اطفال چه کارهایی انجام می دهد؟

مهم ترین خدماتی که از سوی بهترین دکتر اطفال ارائه می شود موارد زیر هستند:

  • بررسی و معاینه نوزادان و اطفال در مواقعی که آن ها با مشکلاتی روبرو شده اند و علائمی را از خود بروز می دهند
  • تشخیص انواع نقص های مادرزادی که کودکان با آن متولد می شوند
  • درمان آلرژی کودکان
  • تجویز بهترین روش های تشخیصی در جهت ارزیابی و تشخیص بیماری های به وجود آمده
  • تجویز بهترین روش های درمانی برای بهبود وضعیت بیماری اطفال و نوزادان
  • کنترل رشد و تکامل کودکان
  • مهم ترین واکسن هایی که نوزادان و اطفال باید بزنند را به خانواده ها و والدین شان توصیه می کنند و روند تزریق را نیز خود انجام می دهند
  • درمان بیماری های گوارشی
  • آموزش شیردهی و تغذیه نوزاد
  • متخصصین اطفال مشاوره های لازم را در جهت پیشگیری از بروز انواع بیماری ها برای نوزادان و اطفال در اختیار والدین قرار می دهند.
  • آموزش تغذیه
  • توصیه های ضروری در جهت افزایش بهداشت و سلامتی نوزادان و اطفال
  • درمان انواع سندروم هایی که برای اطفال رخ داده است مثل درمان سندروم انسفالوپاتی
  • درمان اختلالات دوران بلوغ و نوجوانی
  • تشخیص بیماری تومور مغزی در کودکان و اطفال
  • درمان اختلالات رفتاری کودکان
  • تشخیص انواع اختلالات اوتیسمی
  • تشخیص بیماری سلیاک در نوزادان و اطفال
  • درمان رفلاکس کودکان

ارائه مشاوره تغذیه ای کودک

رشد و تغذیه کودکان آنچنان با اهمیت است که به یکی از دغدغه های اصلی والدین تبدیل شده است. کودکان و نوزادان نیاز به دریافت مواذ مغذی و ویتامین ها برای رشد کافی و مناسب دارند. رشد دوران کودکی، با آغاز راه رفتن کودک خاتمه پیدا نمی کند و کودک تا رسیدن به سن بلوغ در هر سال بین شش تا هفت سانت قد می کشد. دوره سریع رشد بعدی از اوایل تا اواسط نوجوانی همزمان با تغییرات هورمونی و سایر مراحل رشد انجام می پذیرد. چنانچه کودک در این دوره مهم از تغذیه مناسب برخوردار نشود، شاهد اثرات منفی آن در بزرگسالی خواهد بود.

نکاتی درباره تغذیه کودکان

کودکانی که با تغذیه مناسب رشد می کنند، شاد تر از کودکانی هستند که دچار سوءتغذیه می باشند. به همین دلیل زمانی که با غذایی کودک خود مواجهه می شوید، باید دنبال راه حلی برای آن بگردید. کودکانی که مواد غذایی مورد نیاز بدن خود را دریافت نمی کنند، تمایل کمتری به بازی های فیزیکی داشته و انرژی کمتری دارند. چنانچه کودک شما جز کالری چیزی دریافت نکند و انرژی کافی برای بازی و فعالیت های فیزیکی را نداشته باشد، دچار اضافه وزن خواهد شد. تقریبا همان خطراتی که اضافه وزن برای یک فرد بزرگسال دارد، برای کودک نیز خواهد داشت. مانند مشکلات قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع دو و …

تغذیه مسئله حائز اهمیتی برای کودکان و والدین می باشد، بنابراین کسب اطلاعات در مورد تغذیه سالم و آموزش آن به کودکان برای والدین ضروری است. پزشک متخصص اطفال در این زمینه می تواند کمک های مفیدی به شما بکند.

شیردهی به نوزاد

شیر مادر، کامل ترین و بهترین غذا برای شیرخوار می باشد. نوزاد شیرخوار در 6 ماه اول زندگی به منظور تامین رشد تکامل و سلامتی فقط باید با شیر مادر تغذیه شود و نباید هیچ نوع غذای جامد یا مایعات دیگر را دریافت نماید. پس از تولد نوزاد، رساندن شیر از بدن مادر به شکم نوزاد به تمرین و دانش زیادی نیاز دارد. امروزه، تقریبا برای همه مادران و نوزادان اولین تلاش برای تغذیه نوزاد با شیر مادر نا امید کننده و نافرجام است. از این رو یادگیری پوزیشن های صحیح شیردهی به نوزاد جهت تغذیه به شیوه صحیح و همچنین جلوگیری از آسیب نوک پستان و سایر مشکلات تغذیه ای بسیار ضروری و مهم می باشد. دفعات و مدت شیردهی به نوزاد بر اساس تقاضا و میل شیر خوار و متناسب با منحنی رشد باید باشد. مادر باید در هر وعده تغذیه از هر دو سینه خود به نوزاد شیر بدهد تا سبب تحریک تولید و ترشح شیر بشود. این بدان معنی است که پس از تخلیه یک سینه، از سینه دیگر به نوزاد شیر داده شود. یکی از فعالیت های بهترین دکتر اطفال، آموزش شیردهی به مادران می باشد که سبب تغذیه درست نوزاد و آسودگی خیال مادر می شود.

نکاتی برای وضعیت های شیردهی
  • قبل از شروع شیردهی یک صندلی راحت و با دسته انتخاب کرد و از تعداد زیادی بالش برای حمایت بیشتر از پشت و بازوهای مادر استفاده نمود، به طوری که بدن توسط آن ها پشتیبانی شود.
  • جهت جلوگیری از خم شدن به طرف نوزاد، از وسایلی مانند میز، عسلی یا چند کتاب روی پای مادر باید استفاده شود. قرار دادن یک بالش یا پتو روی دامان مادر نیز می تواند از خم شدن او به جلو جلوگیری نماید.
  • هنگام استفاده از هر نوع پوزیشن شیردهی باید اطمینان حاصل کنید که نوزاد را به سمت سینه هدایت می کنید.
  • توصیه می شود پوزیشن های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا بهترین آن ها را پیدا کنید. از آنجایی که هر وضعیت شیردهی فشار را بر روی قسمت های مختلف نوک پستان قرار می دهد، تغییر وضعیت ازد درد نوک پستان جلوگیری بعمل می آورد.
  • برای تغییر پوزیشن شیردهی یا عوض کردن سینه ها و یا خاتمه شیردهی به هر دلیل، باید به آرامی انگشت را در گوشه دهان نوزاد قرار دهید و او را از سینه دور کنید. توجه داشته باشید که به یکباره سینه را از دهان نوزاد بیرون نکشید.
  • برای حمایت از سر، گردن، پشت و باسن کودک و نگه داشتن آن ها در یک خط مستقیم از دست و بازو خود به همراه بالش یا پتو تا شده استفاده کنید. همچنین مادر می تواند نوزاد را قنداق کرده یا به آرامی او را در دست های خود نگه دارد تا شیردهی آسان تر شود.

برای مشاهده دیگر ویدئوهای آموزش شیردهی به نوزاد دکتر جاوید ظفری و مطالب مفید دیگر کلیک کنید…

مشاوره رشدی کودک

رشد انسان، تابع رشد دستگاه های عصبی (مغز و نخاع) و عضلانی، تمرین مهارت حرکتی، داشتن فعالیت های بدنی و برخورداری از محیط گرم و عاطفی است. رشد جسمانی کودکان در سال های اولیه زندگی بسیار با اهمیت است. نکته مهم این است که همه اعضای بدن به یک اندازه رشد نمی کنند، بلکه میزان رشد در قسمت های مختلف بدن متفاوت است. از شش ماهگی به بعد نیز رشد شیرخوارانی که از وضعیت مناسب تغذیه و بهداشتی برخوردارند، بیشتر می شود. میزان رشد جسمانی دختران و پسران با هم متفاوت است. نوزاد در چند روز اول زندگی به میزان 5 الی 10 درصد وزن هنگام تولد خود را از دست می دهد و مجددا در 7 تا 10 روزگی، وزن هنگام تولد خود را بدست می آورد. در ماه چهارم و پنجم وزن کودک دو برابر و در یک سالگی سه برابر می شود. در سن دو سالگی کودک چهار برابر وزن هنگام تولدش را دارد.

رشد به تغییر در اندازه بدن اطلاق می شود، در صورتی که تکامل یا نمو به مجموعه تغییراتی گفته می شود که در عملکرد و رفتار کودک در طی زمان رخ می دهد. در تکامل کودک، عوامل محیطی، هیجانی و زیست شناختی موثر می باشند. با آگاهی از رشد و تکامل طبیعی کودکان می توان انحرافات آشکار از الگوی طبیعی را شناخت و از این راه به وجود بیماری در کودک پی برد و از آن پیشگیری کرد. رشد کودکان به صورت مراحل مختلف و پی در پی صورت می گیرد و مراحل رشد همه کودکان یکسان و ثابت است.

در مورد رشد، منحنی های صدکی تهیه شده است که کودکان تمام دنیا از بدو تولد تا 20 سالگی که رشد متوقف می شود، نسبت به این منحنی ها سنجیده می شوند. کارت رشد با نشان دادن رشد وزن، قد، دور سر و مراحل تکاملی کودک بهترین وسیله پایش رشد کودک می باشد.

عومل موثر بر رشد و تکامل کودکان

صفات ژنتیکی و ارثی

عوامل ژنتیکی بر رشد و تکامل به ویژه قد، وزن، تکامل اجتماعی و عقلانی و شخصیت موثر می باشند.

صفات-ژنتیکی

رشد-و-تکامل-کودک

سن

میزان رشد در جنینی از هر زمان دیگری بیشتر است. در سال اول زندگی نیز رشد زیاد است و پس از آن هنگام بلوغ افزایش می یابد.

جنسیت

جنسیت کودک در رشد و تکامل او موثر است. برای مثال قد و وزن دختران در حدود سن ده تا یازده سالگی نگاهان افزایش می یابد. در پسران جهش رشد کمی دیرتر یعنی در دوازده تا سیزده سالگی است.  

جنسیت-نوزاد

تغذیه-نوزاد

تغذیه

وضعیت تغذیه پیش از زایمان و پس از آن بر رشد و تکامل اثر میگذارد و در واقع تأخیر رشد از نشانه های سوءتغذیه است. هنگامی که وضع تغذیه کودک بهبود یابد، وزن و قد او شروع به رشد می کند.

محیط فیزیکی

برخورداری از تغذیه خوب، نور آفتاب، روشنایی و تهویه نیز بر رشد وتکامل تاثیر گذار است.

تاثیر-محیط-فیزیکی-بر-رشد-کودک

تاثیر-وضعیت-اقتصادی-بر-رشد-کودک

عوامل اقتصادی

سطح زندگی خانواده عاملی مهم در رشد و تکامل کودکان است. کودکانِ خانواده های دارای تغذیه مناسب، وزن و قد بیشتری دارند. عوامل اقتصادی با سطح زندگی و وضع تغذیه مردم بستگی دارد.

درمان بیماری های دستگاه گوارش

از جمله بیماری های دستگاه گوارش کودکان که ممکن است کودکان به آن دچار شوند بیماری های التهابی روده، اسهال در کودکان، یبوست، سندرم روده تحریک پذیر، ولوولوس، بیماری سلیاک، اختلال بلع نوزادان و … اسداناوزت که در این باره والدین باید نکاتی را رعایت کنند که با مراجعه به بهترین دکتر اطفال می توانند راهنمایی های خاص را دریافت کنند. هنگام مواجهه با این بیماری ها کودک ممکن است دچار کاهش وزن، استفراغ، حالت تهوع، معده درد، کمبود آب بدن و … شود. این مشکلات بیشتر به دلیل عادت بد غذایی در کودکان می باشد که منجر به هضم ضعیف می گردد. چنانچه کودک شما هر یک از این نشانه ها را دارد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. درمان برای مشکلات عملکرد دستگاه گوارش کودکان شامل مدیریت علائم و مشاوره باشد.

نفخ معده

نوزادان پس از تولد شکم نرم و باد کرده دارند و مادران باید به شکم کودکان توجه کنند زمانی که شکم کودک باد کرده و سفت باشد به احتمال زیاد دلیلش می تواند گاز معده یا یبوست باشد. هنگامی که کودک شروع به غذا خوردن بکند مشکلش رفع می شود. اگر شکم کودک بسیار ورم کند یا کبود شود باید حتما به متخصص مراجعه شود زیرا این نشانه ی خطرناکی در کودک می باشد.

استفراغ

یکی دیگر از رایج ترین بیماری ها بین کودکان و نوزادان استفراغ کردن می باشد. مادران اکثرا بعد از شیر خوردن یا غذا خوردن کودکانشان اروغشان را می گیرند تا از بالا اوردن کودک خود جلوگیری کنند. هنگامی که استفراغ کودک رنگ مایل به سبز داشته باشد می توان گفت که موضوع خطرناک است.

معده ی کودک هنگامی که تحمل لاکتوز و شیر مادر را نداشته باشد مشکلاتی به وجود می آید که برای رفع این مشکلات باید به مراقبت های پزشکی توجه شود. بالا اوردن مداوم شیر مادر می تواند نشان دهنده ی عفونت یا مشکلات گوارشی در کودک باشد.

ولولوس

ولولوس پیچ خوردگی غیر طبیعی در بخشی از روده کوچک و بزرگ است که باعث انسداد روده و قطع جریان خون به آن خواهد شد که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع این بیماری ، قسمتی از روده خون کافی دریافت نکرده و عملکرد آن مختل خواهد شد . ولولوس روده کوچک معمولا در نوزادان و کودکان رخ می‎ دهد و وقوع آن در بزرگسالان نادر است.

درمان بیماری های عفونی کودکان

بسیاری از نوزادان سالم به دنیا می آیند، ولی گاهی اوقات نوزادان و کودکان دچار شرایطی می شوند که نیاز به درمان و تست های پزشکی دارند. آن ها در برابر بعضی از بیماری ها بیشتر از بزرگسالان حساس هستند، زیرا سیستم ایمنی جدید بدن آن ها به اندازه کافی رشد نکرده است تا بتواند در برابر ویروس ها، باکتری ها و انگل هایی که باعث این بیماری می شوند، مقاومت کنند. در نتیجه، زمانی که بیمار می شوند، ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان یا حتی بخش مراقبت های ویژه نوزادان و کودکان را داشته باشند. از علائم عفونت در کودکان می توان به مشکل تنفسی، تغذیه ضعیف، مشکل تنفسی، تحریک پذیری غیر معمول، بثورات پوستی غیر عادی یا تغییر رنگ پوست، کاهش یا افزایش دمای بدن و … اشاره کرد. انواع مختلفی از عفونت در نوزادان وجود دارد که تمامی آن ها قابل درمان هستند. چنانچه علائم تشخیص داده شود و در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود، می توان از مشکلات بیشتر جلوگیری کرد. در صورتی که فرزندتان هر گونه علائم احتمالی عفونت را از خود نشان داد، با پزشک اطفال تماس بگیرید یا به دنبال مراقبت پزشکی فوری باشید.

عفونت گوش

یکی از بیماری های شایع کودکان، عفونت گوش می باشد. نوزادان و کودکان به دلیل اینکه با گوش های خود خیلی بازی می کنند باعث کثیف شدن و عفونت گوش ها می شوند. برای درمان این عفونت های ویروسی چند روز زمان لازم است.

این بیماری جزو بیماری های پر خطر بین کودکان و نوزادان محسوب می شود. این بیماری می تواند باعث شود که کودک ناشنوا شوند. پزشکان متخصص راه درمان این بیماری را استفاده از انتی بیوتیک می دانند ولی مصرف این انتی بیوتیک ها باید تحت تجویز دکتر مصرف شوند.

سرخجه

سرخجه یک ویروس خفیف است که مشکلات و عوارض خطرناکی را به دنبال ندارد. اما این ویروس می تواند برای جنین بسیار خطرناک باشد. بنابراین خانم های باردار باید بیشتر مراقب باشند. تب خفیف و بثوراتی در ناحیه های مختلف بدن از عوارض این بیماری می باشد. واکسن MMR می تواند از پیشروی این بیماری جلوگیری کند. همچنین این واکسن برای بیماری های دیگری مانند اوریون و سرخک در کودکان استفاده می شود.

مننژیت

از نشانه های این بیماری می توان به التهاب و عفونت بافت اطراف مغز و نخاع کودکان اشاره کرد. این بیماری علاوه بر کودکان و نوزادان می تواند برای بزرگسالان و نوجوانان هم اتفاق بیوفتد. علائم این بیماری در بزرگسالان شامل سر درد، تب و سفتی گردن می باشد و از علائم مننژیت در کودکان و نوزادان می توان به سرماخوردگی و یا بی قراری شدید اشاره کرد.

مننژیت التهاب مننژ است، غشایی که اطراف مغز و نخاع را می‌پوشاند. بیشتر موارد این بیماری ناشی از باکتری‌ها یا ویروس‌ها هستند اما برخی دیگر می‌توانند به دلیل مصرف داروها یا بیماری‌های خاصی باشند. مننژیت باکتریایی نادر است اما معمولاً جدی بوده و در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند تهدید کننده‌ی حیات باشد. 

مننژیت-در-کودکان

روتاویروس

در گذشته قبل از اینکه برای این بیماری واکسنی کشف شود، کودکان بسیاری بر اثر این بیماری از بین می رفتند و از مهم ترین علائم آن می توان به اسهال آبکی و استفراغ اشاره کرد. در این حالت کودک دچار کم آبی شدید در بدن می شود. خوشبختانه امروزه دو نوع واکسن برای این بیماری کشف شده است.

آبله مرغان

آبله مرغان یک بیماری است که با نمایان شدن تاول های قرمز بر روی بدن رخ می دهد. این بیماری تا حد بسیار بالایی با واکسن کنترل می شود اما باید به آن توجه شود. زیرا در صورت نداشتن توجه به این بیماری ممکن است عوارض خطرناکی برای نوزاد، بزرگسالان و زنان باردار داشته باشد.

درمان بیماری های تنفسی کودکان

بیماری های تنفسی در کودکان بسیار شایع است. به طوری که که می توان گفت یک سوم کل کودکان بستری شده در سال های اول زندگی به دلیل مشکلات تنفسی بوده است.

بیماری های تنفسی کودکان شامل سرماخوردگی، آنفولانزا، خروسک، ذات الریه، برونشیولیت، آسم در کودکان و آلرژی در کودکان و … می باشد.

در مقاله ای که در پیش رو دارید تصمیم داریم که در زمینه بهترین دکتر اطفال در تهران به ارائه اطلاعاتی بپردازیم تا شما آگاهی دقیقی در خصوص فعالیت های درمانی یک دکتر اطفال داشته باشید. در انتها انتظار داریم که به اهمیت انتخاب یک متخصص اطفال خوب در تهران پی ببرید و برای درمان نوزادان و اطفال خود از تخصص و تجربه بهترین دکتر اطفال در تهران بهره مند شوید.

آسم در کودکان

آسم، یک بیماری تنفسی است که با التهاب مسیرهای عبور جریان هوا شناخته می شود. این التهابسبب باریک شدن مسیر عبور هوا و افزایش حساسیت به محرک ها و آلرژن ها می شود.

آسم، از شایع ترین بیماری های مزمن در دوران کودکی می باشد. کودکان اغلب علائم آسم را قبل از 5 سالگی تجربه می کنند. از علائم آسم می توان به تنگی نفس، بازدم همراه با سوت یا خس خس، احساس گرفتگی و سنگینی در قفسه سینه، سرفه های مداوم و … اشاره کرد پس از تشخیص بیماری آسم در کودک، پزشک بر اساس سوابق پزشکی و شدت آسم کودک، درمان آسم را شروع می کند. از جمله درمان هایی که برای درمان آسم کودکان استفاده می شود، پرهیز از عوامل محرک آسم و درمان دارویی است.

سرفه کردن

نوزاد هنگام شیر خوردن در صورت زیاد بودن جریان شیر مادر ممکن است نفس کم بیاورد و سرفه کند. اگر نوزاد دچار سرفه های شدید و یا بسته شدن دهان بعد از شیر خوردن یا غذا خوردن بشود می توان پی برد که کودک ممکن است به مشکلاتی در ریه و یا در سیستم گوارشی مبتلا شده باشد. سرفه کردن مداوم نوزادان و کودکان در طول شب می تواند نشان دهنده ی سیاه سرفه یا مشکلات تنفسی باشد.

درد تنفسی

هنگامی که مسیر بینی مسدود شده باشد و اکسیژن کافی از راه بینی دریافت نشود این بیماری نمایان می شود. یک کودک تازه متولد شده چند ساعت نیاز دارد که یاد بگیرد به صورت طبیعی تنفس کند.

اگر نوزاد دچار کبودی در ناحیه ی صورت و بدن نشود می توان تشخیص داد که هیچ مشکلی در تنفس کردن ندارد. اگر نوزاد هنگام نفس کشیدن کبود شود یا رنگ نوک بینی اش تغییر کند و یا هنگام نفس کشیدن خر خر کند باید حتما به برای رفع و تشخیص مشکل به متخصص کودکان مراجعه شود.

درمان بیماری های پوستی کودکان

بیماری های پوستی در کودکان شایع می باشد. بسیاری از بیماری های پوستی در کودکان مشابه بزرگسالان است. نوزادان و کودکان نوپا در معرض خطر مشکلات پوستی مربوط به پوشک می باشند. از آنجایی که کودکان بیشتر در معرض تماس با سایر کودکان و میکروب ها قرار دارند، ممکن است دچار اختلالات پوستی شوند که به ندرت در بزرگسالان رخ می دهد. اغلب مشکلات پوستی در کودکان، با افزایش سن از بین می رود. ممکن است کودکان اختلالات پوستی دائمی را به ارث ببرند. در بیشتر موارد، پزشکان می توانند نشانه های بیماری پوستی در کودکان را با لوسیون های دارویی، کرم های موضعی یا داروهای خاص درمان کنند.

زرد زخم

باکتری هایی که روی پوست هستند، می توانند باعث زرد زخم در کودکان شوند. محل زخم در ابتدا قرمز، تاول دار و تراوش کننده بوده و سپس ممکن است به یک پوسته زرد تبدیل شود. خاراندان این بیماری پوستی را تحریک می کند و همچنین می تواند از طریق تماس یا استفاده مشترک از وسایلی مانند اسباب بازی و حوله منتقل شود. زرد زخم ممکن است در هر جای پوست ایجاد شود، اما معمولا در اطراف بینی و دهان ایجاد می شود. این عارضه با آنتی بیوتیک به صورت پماد یا خوراکی قابل درمان است.

زرد-زخم-در-کودکان

زگیل پوستی

عامل ایجاد زگیل پوستی یک ویروس می باشد. زگیل ها می تواند به راحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل شوند. چنانچه جسمی که آلوده به ویروس باشد لمس شود، این ویروس می تواند منتقل شود. این زگیل ها بیشتر در دست ها و انگشتان یافت می شود. زگیل در کودکان ممکن است خود به خود درمان شوند، در غیر این صورت باید تحت نظر پزشک درمان شوند.

کهیر

کهیر در کودکان می تواند در اثر واکنش های آلرژیک به وجود بیاید. عوامل متعددی می تواند در ایجاد این کهیر ها موثر باشد. از جمله پنی سیلین و آسپرین ها که کودکان هرگز نباید آن ها را مصرف کنند. محرک هایی نظیر آجیل، تخم مرغ، صدف و مواد افزودنی غذایی می تواند کهیر را در کودکان ایجاد کند. اما ویروس های خاصی نیز می توانند باعث ایجاد کهیر شوند. کهیر به شکل ورم یا برآمدگی های قرمز و کوچک خارش دار بوده و ممکن است دردناک نیز باشد. باید توجه داشت که زمانی که کهیر همراه با مشکلات تنفسی از جمله سرفه و خس خس باشد، ممکن است واکنش آلرژیک جدی تری بوده و نیاز فوری به پزشک داشته باشد. آنتی هیستامین ها در درمان کهیر می توانند بسیار موثر باشند.

درمان-کهیر-در-کودکان
کهیر-در-کودکان
علت-کهیر-در-کودکان

ویژگی های بهترین دکتر اطفال در تهران

  • فضای مطب دکتر برای پذیرش کودکان مناسب باشد.
  • به دلیل اینکه بسیاری از کودکان به دلیل ترس از مراجعه به پزشک واهمه دارند، به همین علت یک دکتر اطفال خوب باید توانایی برقراری ارتباط با کودک را داشته باشد که استرس کودک از بین برود و برای درمان همکاری نماید.
  • پزشک کودکان و کارکنانشان باید خوش اخلاق و خوش برخورد باشند.
  • مدرک تحصیلی او در زمینه نوزادان، کودک و اطفال باید معتبر باشد.
  • از اطلاعات جدید پزشکی و بیماری های جدید آگاهی داشته باشد، زیرا علم در حال پیشرفت است و روش های درمانی که متخصص در ابتدا فعالیت خود به کار می گیرد، به مروز زمان تغییر یابد و روش های جدیدی برای آن ارائه دهد. استفاده از علم روز دنیا می تواند در درمان موثر و سریع تر مفید باشد.

در ادامه ویس رضایتمندی والدین کودکی که برای درمان به دکتر جاوید ظفری مراجعه کرده اند برای شما تهیه شده است:

تفاوت میان پزشکی بزرگسالان و پزشکی اطفال

قطعا تفاوت های ساختاری بین ساختمان جسمی بزرگسالان و کودکان زمینه برای بسیاری از تفاوت ها فراهم می کند. برای مثال اختلالاتی که اطفال از بدو تولد با آن مواجه می شوند در بزرگسالان وجود ندارد و روند تشخیص و درمان بیماری این دسته از بیماران (کودکان) با بزرگسالان متفاوت خواهد بود.

اندام های کودکان کوچک است و در مواردی برخی از آن ها هنوز روند رشد طبیعی خود را به اتمام نرسانده اند. همین مساله تفاوت های اساسی را بین ساختمان بدن بزرگسالان و کودکان ایجاد می کند. طبیعی است که تشخیص و نحوه تفسیر علائم و عکس هایی که از اندام های داخلی نوزادان تهیه شده است با بزرگسالان تفاوت داشته باشد. در نتیجه متخصصین مختلفی در این زمینه می توانند تشخیص های لازم را داشته باشند.

بهترین متخصص اطفال در تهران می تواند با تکیه بر دانش تخصصی که کسب کرده است، تشخیص های دقیق و علمی لازم را داشته باشد. بنابراین روشن است که اطفال باید نزد یک متخصص اطفال خوب در تهران مورد معاینه و بررسی قرار گیرند.

مشاوره آنلاین دکتر جاوید ظفری

در سامانه ماوراطب شما به آسانی می توانید با پزشکان فوق تخصص و متخصص مشاوره آنلاین داشته باشید، ما باور داریم که حق هر کسی است که امکان مشاوره ی امن و راحت را داشته باشد.

شما هم می توانید با دکتر جاوید ظفری در سامانه ماوراطب بدون نیاز به نصب اپلیکیشن فقط با چند کلیک مشاوره آنلاین داشته باشید.

نحوه دریافت نوبت از سامانه ماوراطب را در ویدئو زیر مشاهده کنید:

برای مشاوره و ویزیت آنلاین در سامانه ماوراطب با دکتر جاوید ظفری روی عکس بالا کلیک کنید.

کلام آخر

به عنوان سخن پایانی، امیدواریم در بخش هایی که در طول این نوشتار عنوان کردیم به تفاوت فعالیت های درمانی بهترین دکتر اطفال در تهران با سایر پزشکانی که در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند پی برده باشید.

قطعاً دوران طفولیت و کودکی از مهم ترین دوره های زندگی افراد است که نقش سرنوشت سازی را در دوران های بعدی زندگی افراد ایفا می کند. بنابراین در این دوران والدین هستند که مسئولیت سنگینی در برابر نوزادشان دارند و باید برای سلامتی وی تلاش کنند. یکی از اقدامات مهم این است که از بهترین دکتر اطفال در تهران برای انجام روند درمانی کمک بگیرند تا احتمال بروز مشکل به کمترین حد برسد.

متخصص اطفال - دکتر جاوید ظفری

سوالات متداول از متخصص اطفال

 

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بلوغ زودرس + نحوه درمان آن

بلوغ زودرس + نحوه درمان آن

بلوغ زودرس زمانی اتفاق می‌افتد که بدن کودک زودتر از حد عادی و نرمال دچار تغییر شده و شبیه به بدن بزرگسالان شود. اگر دختران...

تغذیه سالم برای کودکان💚

تغذیه سالم برای کودکان💚

تغذیه سالم برای کودکان حیاتی است. ایجاد عادات غذایی خوب از همان ابتدا پایه و اساس سلامتی و تندرستی مادام العمر را ایجاد می...

رشد و تکامل کودکان🤍

رشد و تکامل کودکان🤍

رشد و تکامل کودکان جنبه‌های حیاتی سلامت و رفاه کلی آن‌ها هستند. این فرآیندها شامل تغییرات فیزیکی، شناختی، عاطفی و اجتماعی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

73 دیدگاه ها
  1. هنگامه فتحی

    سلام آقای دکتریبخشید نوزادم نارس بودالان چهارماهه است ولی اززمان به دنیاآمدن خواب ندارد و بی قراری میکنددکتربردم میگن سالم است ممنون میشم اگرراهنماییم کنید.

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      سلام، علت شایع بی قراری در این سن کولیک شیرخوارگی می باشد، درمان کولیک با قطره های مخصوص می تواند کمک کننده باشد، در صورت بی قراری شدید بررسی از نظر ریفلاکس و آلرژی غذایی توصیه می شود.

      پاسخ
      • مرجان

        مقاله آموزنده بود من اطلاعات زیادی به دست آوردم

        پاسخ
      • Ys

        بسیار مفید بود ممنون

        پاسخ
  2. ناهید

    سلام دخترم ۶سالش هست ازسرشب اسهال شدید داره میشه راهنماییم کنید چه کاری باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      سلام، اسهال شدید نیاز به مراجعه اورژانسی به بیمارستان دارد.

      پاسخ
  3. احسان رمضانی

    مقاله خیلی کامل و خوبی بود ممنون

    پاسخ
  4. نجمه امرالهی

    ازتون مشاوره آنلاین گرفتم واسه مریضی دخترم واقعا راهنماییاتون عالی بودش و دخترم کاملا سلامتیشو به دست آورده واقعا ممنون از وقتی که می ذارید

    پاسخ
  5. احسان صدری

    سایت خیلی مفید و خوبی دارید

    پاسخ
  6. فرنوش

    نوزادان چند وقت یکبار باید چک آپ بشن؟

    پاسخ
  7. ندا

    توضیحات کامل بود ممنون

    پاسخ
  8. ندا

    ممنون از توضیحات کاملتون

    پاسخ
  9. samira._rahmani

    چجوری باید مشاوره رایگان بگیرم

    پاسخ
  10. فرزانه

    برای کشیدن دندون کودک از بی حسی استفاده می‌کنید؟ ضرر نداره؟

    پاسخ
  11. باران

    مقاله کامل و مفیدی بود درمورد بیماری‌های پوستی کودکان اطلاعات زیادی کسب کردم ممنون از شما

    پاسخ
  12. Sara

    کودکانی که دندوناشون رو مدام به هم فشار میدن چه چیزی توصیه میکنید؟

    پاسخ
  13. مینا

    بچه های کم اشتها ممکنه بیماری خاصی داشته باشن؟

    پاسخ
  14. اعظم

    اگرقد کودکی در چهار سالگی زیر استاندارد باشد چه باید کرد

    پاسخ
  15. درسا

    اگر گودکی مرتب دچار نفخ معده بشه بعنی مشکلی هست یا عادیه؟

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      بهتر است برای تشخیص علت این بیماری و درمان آن به متخصص اطفال مراجعه کنید.

      پاسخ
  16. samira._rahmani

    ممنون از توضیحاتتون خسته نباشید

    پاسخ
  17. مینا

    بسیار ممنون از مقاله خوبتون پسر من از 9 ماهوی بدلیل آلرژی خیلی کم غذاست و کلا فقط شیر میخوره همه راه‌ها رو رفتیم ولی از خوردن امتناع میکنه

    پاسخ
  18. mostafatarverdi1

    ممنون از توضیحات کاملتون و خوبتون و خسته نباشید

    پاسخ
  19. yasintarverdi

    ممنون از لطفتون که برای ما وقت کذاشتین

    پاسخ
  20. پریسا

    سلام خسته نباشید دختر من هشت سال داره و تو کرنا دچار اضافه وزن شده من سعد میکنم غذاشو ها هوله شو کم کنم ولی باز چاق هست از چه روشی برای کم کردن وزنش استفاده کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      باید بررسی بشه
      رژیم در کودکان کار بسیار حساس و پیچیده ای است.

      پاسخ
  21. الهه منصوری

    سپاس از توضیح دهی و مطالب خوبتون

    پاسخ
  22. عاطفه

    ممنون بابت اطلاعاتتون…..از چه سنی دیه میشه به کودک شیر مادر نداد؟

    پاسخ
  23. مژده

    علائم آلرژی در کودکان چیست

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      خارش گلو و مشکلات تنفسی تحتانی مانند خس خس، آسم و یا تنگی نفس، رفتگی و آبریزش بینی یا رینیت آلرژیک، اگزما یا خشکی پوست،کهیر و …

      پاسخ
  24. مژگان وفا

    سلام وسپاس از آقای دکتر ظفری برای اطلاع رسانی وتوضیحات خوبتون ومقاله جامع ومفیدتون ،جناب دکتر عزیز نوه من ۷ماه داره تمام نشانه های در آوردن دندان رو داره ولی هیچ نشانه ای از دندان نیست آیا مشکلی وجود داره؟

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      اولین دندان کودک باید قبل از ۱۳ ماهگی در بیاید بنابراین اگر تا این سن دندان نداشت نیاز به بررسی دارد.

      پاسخ
  25. لیلا

    سلام من پسرم دوسالشه از شیر گرفتمش از موقع بدنیا اومدن خواب نداره دکترم بردم میگن سالمه لطفا راهنماییم کنین

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      ابتدا باید علت این مشکل مشخص شود. برای بررسی بیشتر به یک متخصص اطفال مراجعه کنید.

      پاسخ
  26. اذر

    نگرانی من از کودکم که از یکسالگی تمایل بخوردن شیر را از دست داده چکار باید کرد

    پاسخ
  27. s. rahimnejat

    آقای دکتر یه پسر ۴ ماهه دارم که هرچی شیر میخوره پشت بندش برمیگردونه آیا امکان داره به رفلاکس معده دچار شده باشه

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      باید این مشکل توسط متخصص اطفال بررسی شود. حتما برای بررسی های لازم فرزند خود را نزد متخصص ببرید.

      پاسخ
  28. نیاز

    آقای دکتر با بدغذایی کودک چه کنیم؟ دختر من به گوشت قرمز و سفید لب نمیزنه، خیلی از غذاها رو هم نمیخوره، دیگه واقعا نمیدونم چیکار کنم..

    پاسخ
  29. Mozhdeh.mansouri

    ممنونم از مطالب مفیدتون دکترجان

    پاسخ
  30. کریم

    سپاس از مطالب بسیار مفیدی که مطرح نمودین.
    بنده ماه پیش رسیدم خدمتتون، دخترم بسیار خوب با جنابعالی ارتباط گرفت.
    پاینده باشید

    پاسخ
  31. نفیسه

    آقای دکتر دخترم هر از گاهی شب ها در خواب دندان قروچه میکند، آزمایش انگل داد و موردی نداشت، چه علت دیگری ممکنه داشته باشه؟

    پاسخ
  32. ماندانا پرتو

    سلام بیشترین رشد قدی کودکان در چند سالگی هست؟

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      دختر و پسر متفاوت است ولی بیشترین افزایش قد معمولا در هر دو جنس بعد از سن بلوغ است

      پاسخ
  33. یاسمن

    بسیار مبحث جالب و مفیدی بود

    پاسخ
  34. پگاه منصوری

    خیلی ممنون از توضیحات خوبتون, عااالی

    پاسخ
  35. پریوش

    ممنون ازتون خداقوت

    پاسخ
  36. mahnas997

    دخترم یک ماهشه خیلی رفلاکس معده داره چی کارش کنم

    پاسخ
  37. لیلا

    بچه من هر روز حالت تهوع داره میگه همش این حسو داره چه ازمایش هایی لازمه ؟

    پاسخ
  38. Ali

    درود دکتر خسته نباشید واقعا فوق العاده هستین

    پاسخ
  39. مصی

    درود دکتر خسته نباشید واقعا فوق العاده هستین

    پاسخ
  40. سارا

    مشاوره های اطفال شما واقعا مفید ممنون

    پاسخ
  41. Masi

    خسته نباشید دکتر کارتون عالیه بهتر از اون مشاور انلاینتون عالیه

    پاسخ
  42. مریم حصاری

    ایا الرژی در کودکان قابل درمان هست یا فقط با دارو کنترل میشود؟

    پاسخ
    • دکتر جاوید ظفری

      نیاز به معاینه و بررسی سابقه پزشکی کودک و نوع آلرژی می باشد.

      پاسخ
  43. محمد

    براتغزیه کودکان میفرمایین چکارکنیم؟

    پاسخ
  44. هلیا

    ممنون از مطالب مفیدتون

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *